Forberedelse til bilsyn

Når en bil skal skal til syn, skal den forberedes hertil, så den kan opfylde synskravene. Passer du din bil med løbende vedligeholdelse bør der ikke være nogen problemer med at få bilen synet.

Det kan du selv gøre:
Tjek at lys, lygter og viskere fungerer og at der er min. 2 mm mønster på dækkene (helst mere). Bilen skal være rimelig ren i undervognen og skærmkasserne, så bilsynet kan kontrollere de punkter, som synet omfatter.
Kør en tur i bilen, tjek at bremsepedalen føles hård og at bilen bremser lige samt at håndbremsen fungerer. Tjek at der ikke er slør i rat og dermed styrtøj. Bilen skal føles god og fast at køre uden mislyde fra undervognen.

Er din bil blevet "træt", kan det blive for dyrt at få den til at opfylde synskravene. Du bør så overveje at skifte din bil. Der er på markedet mange gode brugte biler til fornuftige penge. Har du brug for et godt råd er du velkommen på dit lokale PAVA Bilsyn.

PAVA Bilsyn har som målsætning, at bilsynet skal være så let som muligt for ejeren eller den person, der kører bilen til syn for ejeren. Det betyder ikke, at det skal være ”let at få bilen gennem syn” forstået på den måde, at bilsynet ser mildt på evt. fejl og mangler. Vi følger nøje de forskrifter og lovkrav, som Trafikstyrelsen opstiller i Detailforskrifter for køretøjer. Styrelsen udfører løbende stikprøvekontroller på de enkelte synssteder.