Typer af bilsyn

PAVA Bilsyn er en række lokale synscentre der tilbyder periodesyn og omsyn af person- og varebiler op til 3500 kg. De fleste af centrene tilbyder også registreringssyn, og kan samtidig syne påhængsvogne og motorcykler. Du kan se hvilke synstyper dit lokale synscenter tilbyder under kontakt.


PERIODISK SYN:
Færdselsstyrelsen sender synsindkaldelse på din bil, når den er 4 år, og derefter hvert 2. år.


OMSYN:
Hvis du ved et syn har fået besked på, at nogle påpegede fejl skal udbedres for at bilen kan godkendes, skal du møde til omsyn. Det tager ikke lang tid, og du behøver ikke bestille tid.


REGISTRERINGSSYN:
Har du fået monteret træktøj eller vil du syne bilen frivilligt f.eks. i forbindelse med ejerskifte og der er mere end 6 måneder til det obligatoriske periodesyn, skal bilen bookes til registreringssyn. Medbring altid køretøjets registreringsattest og udfyldt anmeldelsesblanket som du får på dit lokale synscenter eller hos Skat.


TOLDSYN:
Skal bilen registreres for første gang i Danmark, skal den fremstilles til et toldsyn, hvor der laves en toldsynsrapport med oplysninger om bilens udstyr. Rapporten skal efterfølgende afleveres til Told & Skat når der betales afgift.

Til toldsynet skal medbringes:

  • Original registreringsattest fra tidligere registrering i udlandet
  • Udfyldt anmeldelse til syn og registrering
  • Vejeseddel (ikke over 2 arbejdsdage gammel) fra godkendt vejer til fastsættelse af bilens egenvægt. Coc dokument eller overensstemmelseserklæring kan tillige anvendes.
  • Oplysninger om brændstofforbrug hvis køretøjet er registreret senere end 1/7 - 97.
  • Evt. supplerende attester

Toldsynet og registreringssynet udføres sammenhængende og varer i alt 40 minutter. 


TEMPO 100 godkendelse af campingvogne og små trailere:
Nu kan du få tilladelse til at køre 100km/t med campingvogn og små trailere på de tyske motor- og motortrafikveje. PAVA Bilsyn kan nu foretage tempo 100 undersøgelse på vegne af de tyske myndigheder.

Vi undersøger køretøjet og sender resultatet til de tyske myndigheder, som udsteder tilladelsen og returnerer denne til PAVA Bilsyn sammen med tempo 100 mærkat. Det tager 8 – 14 dage fra undersøgelsen er foretaget til man modtager tilladelse og mærkat.
Undersøgelsen kan foretages i næsten alle vore synshaller. Se under kontakt. Ved flere køretøjer kommer vi også gerne ud til campingpladser, forhandlere o. lign.